keskiviikko 9. joulukuuta 2015

9.luukku: DIY nukelle vaatteita

Taas jäi eilinen luukku pois. En keksinyt kuvatarinalle aihetta, joten kuvasin vain kaksi nosewdiy eli ilman lankaa ohjeet muutamaan vaatteeseen. Nämä on tosi helppoja ja musta näyttää kivoilta.
Tein ilman lankaa mutta ne voi huolitella. Mulla vaan ollut täällä iskän luona lankaa. Täällä ei mulla ole nukkeilu tavaroita kuin ihan vähän, joten luukkujen toteuttaminen on vaikeampaa. Viikonloppuna yritän kuvata mahdollisimman monta luukkua valmiiksi, kun kerran on aikaa ja valoa.


Ensin tehdään tälläinen helppo takki.


Voit piirtää kaavan jostain mekosta tai sitten yrittää ottaa mallia mun epämääräisestä kaavasta. Myös paidasta saa kaavan. Suorista vaan mutkat, koska tässä ei ommella mitään yhteen.


Kaavasta tulee vähän kuin suorakulmio/kolmio pyöristettynä. Leikkaa sitten kangas ja leikkaa myös käden reiät oikeille kohdin.


Kuvasin hieman puutteellisen ohjeen, mutta hope you understand :D


Seuraavaksi mun mielestä niiin söpö mekko! Tästä voi tehdä myös peplum paidan tai pidemmän mekon säätelemällä ympyrän suuruutta.


Leikkaa haluamastasi kankaasta (suosittelen jotain hyvin laskeutuvaa) ympyrä. 


Taittele se kaksi kertaa puoliksi ja leikkaa kulma pyöreästi pois.


Ja mekko on valmis! Tämä on yksinkertainen myös ja musta tositosi söpö. Lisäsin tollasen "vyön" jotta mekko pysyy alhaalla nätisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti