torstai 3. joulukuuta 2015

4.luukku: Jouluaskartelua

Tänään askarrellaan nukellemme joulukranssi, joulukortti ja rusettipanta. Minun oma suosikkini on rusettipanta. Korteista voi tehdä millaisia haluaa ja itse tein myös pienempiä, mutta kuvasin vain isomman kortin teon, jotta se näyttäisi selkeämmältä. Eli oikeaan mittakaavaan vaan.

Ensimmäiseksi tehdään joulukranssi, jonka tekemiseen tarvitset: tollaista onko tuo nyt piippukrassia (?) etkä oikeastaan muuta.


Aloita kiinnittämällä päät toisiinsa. 



Ala sitten letittämään tai pyrittämään tai kierittämään miten itse haluatte ja saatte mielestänne parhaan lopputuloksen. Itse letitin.



Kierrä siitä rengas. Voit käyttää apuna esimerkiksi terotinta tai pullon korkkia. Joissakin kohtia se menee kaksinkerroin.


Sitten koristele se haluamallasi tavalla ja lisää naru, jolla kranssin voi kiinnittää seinälle. Itse kieritin glitteristä punaista piippukrassia ja tein siitä samalla pidikkeen. Vain mielikuvituksesi on rajana tässä. 


Seuraavaksi yhden lainen idea nuken joulukortin tekoon. Tähän tarvitset korttipaperia, erivärisiä papereita, sakset, liimaa ja kynän.


Sinun ei tarvitse kuin leikata puu ja puun jalka. Liimaa ne sitten korttiin ja kirjoita toiselle puolelle haluamasi teksti. Koneella voi myös tulostaa tekstin, jolloin siihen saa ehkä enemmän sisältöä. 

Korttisi on valmis!



Nyt sitten se rusettipanta, johon tarvitset ponnarin, kangasta tai lautasliinan, sakset, liimaa ja koristenauhaa. 


Aloita leikkaamalla sopivan kokoinen suorakulmio. Muista taittaa kankaasi/liinasi kaksinkerroin.


Mikäli käytit lautasliinaa liimaa se kiinni niin, ettei sieltä aukea mitään irrallisia hapsuja tms.
Kangasta käyttäessä ompele reunat yhteen niin, että hyvät puolet on vastakkain. Jätä yksi reuna avoimeksi jotta saat käännettyä oikean puolen ulos päin aukosta. Voit myös halutessasi laittaa rusetin sisään hieman täytettä, jolloin se näyttää paremmalta. Ompele viimeinen sivu kiinni.


Minun liinassa oli ns. Neljä kerrosta, jotka liimasin kaikki yhteen.


Purista noin keskeltä suorakulmaa ja kierrä siihen koristenauhaa.


Laita koristenauhan ja rusetin väliin poninlenkki/ponnari. Tee umpisolmu.


Ja näin on kaikki valmiita. Jos aiotte kokeilla jotakin laittakaa instagramiin vaikka kuva ja muistatkaa tägätä minun käyttäjäni (@rozen_pullips) kuvaa, jotta näen teidän tekeleitä. 

Aina kun julkaisen uuden joulukalenterin luukun, ilmoitan instagramissani, joten jos käytätte aktiivisemmin instagramia kuin bloggeria kannattaa seurata minua ;) siellä.

2 kommenttia:

  1. Söpöjä, en oo tajunnu et rusettiin vois käyttää lautasliinaakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en taas löytänyt sopivaa kangasta niin piti tehdä pari muuttujaa ja onnistui aika hyvin kun odotin että liina repee ;D

      Poista